2 mar. 2016

Lasagna cu cuperci


Oooooo..... iata si o reteta de lasagna foarte usoara de facut si mult mai repede de cat cea clasica si bineinteles se poate prepara cu o zi in avans, daca este nevoie.
Ingrediente pentru sos besamel :
- 1 litru de lapte
- o lingura de ulei
- mozzarella
- 100 gr unt
- 50 gr faina
- nucsoara
- sare
- 500 gr foi de lasagne cu spanac

Prepararea sosului :
- laptele se pune la incalzit dar nu trebuie sa fiarba.
- intr-o tigaie inalta se pune untul la topit apoi se pune faina toata odata si cu lingura de lemn  se amesteca pana se omogenizeaza apoi se pune incet lapte amestecand tot timpul pana ce se obtine un sos lucios.
- sosul se condimenteaza cu sare si nucsoara rasa.


Ingrediente pentru umplutura :
- 800 gr ciuperci conserva
- 500 gr ciuperci proaspete
- o ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 4 linguri ulei
- sare
- piper

Prepararea :
- toate ingredientele se pun in blender (adica ciupercile proaspete, ciupercile din conserva scurse, ceapa curatata si usturoiul) si se macina fin apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.


Montarea :
-  intr-o tava pentru cuptor se pun cele doua linguri de ulei apoi se aranjeaza foile de lasagne (eu am folosit doua tavi mai mici), apoi se pun umplutura si sosul besamel si se continua in ordinea asta pana ce se termina dar pe ultima foaie de lasagne se pune doar sos besamel.



- tava se pune in cuptorul incins la 180 grade cam 40 - 50 minute sau pana este rumenita.
- Lasagna se lasa la racit aproape de tot pentru ca doar atunci putem taia feli frumoase fara a se rupe.

Pofta buna  ! ! !







Niciun comentariu: