22 feb. 2016

Hummus ( Pastă de năut )


Un deliciu este pasta de hummus (naut) mai ales cel preparat in casa fata de cel care se gaseste in comert. Se prepara cu un minim de efort si ingrediente la indemana.
Ingrediente :
- 250 gr boabe de naut nefierte sau 2 cuti de conserva
- o lingura bicarbonat de sodiu
- 5 - 7 linguri pasta de tahini
- 3 - 4 linguri ulei
- 2 catei usturoi
- o lamaie zeama si coaja
- sare

Prepararea  :
- borcanele de naut se spala bine apoi se lasa la inmuiat de seara pana dimineata sau pentru cateva ore.
- intr-o oala incapatoare se pune la fiert nautul in apa rece cu putina sare si bicarbonat
- nautul se fierbe 20 - 40 minute apoi se strecoara (apa se pastreza) si se lasa la racit.


- intr-un vas de blender se pun boabele de naut, uleiul, usturoiul, pasta de tahini, zeama de la o lamaie impreuna cu coaja razalita si sarea apoi se mixeaza pana devine o pasta, la nevoie se poate pune din apa in care sa fiert nautul.

Ingrediente pentru servire :
- patrunjel verde
- sosii uscate
- boia de ardei iute
- boia de ardei dulce
- sau ce va place

  Pasta de naut se aranjeaza pe o farfurie, dupa preferinta se orneaza cu patrunjel, boia iute, dulce sau cu ce va place si se serveste cu lipie sau paine prajita.
Pofta buna  ! ! !






Niciun comentariu: