9 nov. 2015

Gem de Gutui

 Doar in urma cu cativa ani am descoperit gustul gutuilor, nu ca si fruct pe care il poti savura muscand cu pofta cum faci cu un mar ci ca si tot ce poti face din el.
 Gemul de gutui este un must have, dupa parerea mea, este unul dintre cele mai bune gemuri din lume.
Ingrediente :
-  2,5 kg gutui curatate
- 1 litru apa
-  600  gr  zahar
-  1/2 lamai

Prepararea  :
-  gutuile se spala bine apoi se curata de coaja, se taie feli si se scot semintele si cotorul.
-  feliile de gutui se taie marunt sau se pot da pe razatoare.
-  bucatile de gutui se pun la fiert intr-o oala cu fundul dublu apoi se pune apa toata si zaharul.
-  gemul se fierbe amestecand tot timpul pana fructele sunt moi, daca este nevoie se mai poate adauga apa.
- gemul se pune fierbinte in borcane sterile apoi se mai pot pune in cuptor acoperite cu un prosop ud la 130 grade pentru 30 minute si se lasa la racit.
- borcanele cu gem se eticheteaza apoi se depoziteaza.

Spor la treaba  !!!










Niciun comentariu: