2 mar. 2015

Prajitura " Tavalita "


   Eu nu aduc martisorul care vesteste primavara ci va aduc o reteta unei prajituri foarte buna a copilariei mele.
O primavara frumoasa va doresc !!!



Ingrediente pentru blat 28 - 38 cm :
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 8 linguri de miere
- 250 ml lapte
- 170 ml ulei
- 700 gr faina
- esenta de vanilie
- o lingura bicarbonat de sodiu
- o lingurita otet
- un praf de sare

Prepararea blat :
- intr-un bol incapator se amesteca toate ingredientele pana se obtine o crema ca o smantana groasa .
- aluatul se toarna în tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 - 40  minute sau pana trece testul scobitori.
- prajitura se lasa la racit in tava apoi se taie cu un cutit ascutit patratele, au iesit cam 32 de bucati mari in cazul meu.

Ingrediente pentru glazura :
- 300 gr zahar
- 250 gr unt sau margarina
- 5 linguri de cacao
- 300 ml apa
- esenta de rom
- 250 gr nuca de cocos

Prepararea glazurii :
- se pun la fiert intr-o oala zaharul, untul, cacaoa si apa pana se obtine un sirop gros și se ia de pe foc si se adauga romul.
- bucatile de prajitura se inmoaie in sirop apoi se tavalesc in nuca de cocos.
- in cazul in care taiati bucati mai mari trebuie lasat mai mult timp la inmuiat.
Pofta buna !!!












Niciun comentariu: