9 nov. 2014

Orez cu șofran (Risotto cu sofran)


   Sofranul (numit și aur rosu) este un condiment forte scump de aceea se foloseste foarte puțin, cât sa dea gust și culoare. Orezul cu sofran este versiunea mai ușoară a risotto-ului milanez, aproape se face singur in cuptor decat risotto milanez care necesita mai mult timp.

Ingrediente :
- orez
- sofran
- ulei
- supa (apa de pe legume sau carne fierte)
- sare
- piper
- parmezan

Prepararea :
- orezul se spala în mai multe ape apoi se lasa la imuiat 30 minute
- peste firele de șofran se pune apa fiarta și se lasă la inmuiat 30 minute.
- într-un vas rezistent la cuptor se pune uleiul cât sa acopere fundul vasului apoi se pune orezul scurs de apa, șofranul cu tot cu lichid, sarea, piperul si supa odată și jumătate cantitatea de orez.
- vasul se acopera cu capacul sa cu folie apoi se pune în cuptoroul incins la 180 grade pentru 30 - 50 minute depinde de orez și gust (uni prefera orezul al dente).
- vasul se scoate din cuptor și se amesteca cu parmezan ras, va capăta o consistenta mai cremoasa.
- orezul se poate servi cu o friptura sau de ce nu cu chiftelute din carne ori legume dar se poate consuma ca atare.

Pofta buna !!!







Niciun comentariu: