29 nov. 2014

Cornulete cu Rama si gem


Aceasta reteta o am de la sora mea Cristina, nu este o bucatareasa foarte priceputa dar acele preparate pe care le face sunt foarte bune cum de altfel sunt si cornulete acestea, fragede cu gem de pune, dar se pot face și cu alt fel de gem.
Despre aluat trebuie stiut ca se face cu o zi in avans sau de seara pana dimineata.

Ingrediente :
- 500 gr margarina rama
- 3 linguri apa
- 3 linguri otet
- faina cat cuprinde
- gem
- zahar praf
- o pastaie de vanilie

Prepararea :
-intr-un bol se amesteca cu mana margarina, apa rece, otetul și faina cât cuprinde si se face o coca ferma pe care o acoperim cu folie alimentara apoi se pune in frigider pana adoua zi.
- coca se imparte in doua (coca ramasa se tine la rece) ca sa fie mai usor de intins cu sucitorul pe blatul de lucru
- cu o forma rotunda se scot discuri pe care le umplem cu gem și se impatura.
- cornuletele se aseaza în tava tapetata cu hartie de copt una langa alta cu spatiu ca vor creste  si se coace in cuptorul incins la 200 grade cam 30 minute apoi asa fierbinti se tavalesc in zahar praf amestecat cu vanilie.

PS: Aluatul trebuie sa fie tot timpul rece.

Pofta buna !!!








Niciun comentariu: