31 mar. 2013

Tort aniversar

    Aceasta reteta este postarea mea pe blog cu numarul 100 deci trebuie sa fie un desert si pentru ca eu ador torturile este un tort de ciocolata si cocos.Ador torturile pentru ca de obicei cand le facem sau le mancam aniversam ceva deosebit sau ne bucuram pentru ceva in mod deosebit si pentru ca la aparitia lor provoaca zimbete si voie buna.

Va invit la o felie pe toate care urmaresc acest blog si nu numai. Cu reteta revin mai tarziu.

29 mar. 2013

" Pahar Dulce " by Ami

    Cel mai rapid desert (ever) si in acelas timp si bun. Am creat acest desert in disperere de timp. Trebuia sa pregatesc urgent  un desert cu ce aveam prin casa drept urmare am scos pe masa tot ce aveam dulce si am inceput sa le combin drept urmare a iesit acest "pahar dulce" .

28 mar. 2013

Rulada de piept de pui umplut cu ciuperci

     La noi in casa pieptul de pui si ciupercile sunt consumate in cantitati "industriale" ca urmare va propun si o sa va mai propun retete cu aceste ingediente sper ca o sa va placa si sa le incercati.
 Iata reteta mea pentru azi.

27 mar. 2013

Briose cu ghimbir si budinca

  Ador briosele, sunt preferatele mele din categoria desert si ca gust dar si ca mod de preparare si pentru multitudinea modurilor de ornare sau umplere cu orice fel de crema de fructe, de ciocolata sau umplute cu fructe confiate, alune si multe altele.
Se poate pregati in sute de moduri.
Se coc foarte repede iar ornatul este o placere cu putina imaginatie si cu bun gust, este intotdeauna o placere iar cei mici va pot ajuta.
Mai jos va prezint viziunea mea pe ziua de azi.
Sper sa va placa si aceasta combinatie.

26 mar. 2013

Piureu de pastarnac

    Pastarnacul este o radacinoasa foarte gustoasa si aromata doar ca noi tindem sa o folosim mai mult la ciorbe sau supe de aceea eu va propun un piureu foarte gustos.
    Pregatirea lui nu necesita foarte mult timp si nici ingrediente sofisticate, sunt la indemana fiecarei gospodine.

25 mar. 2013

Tort curcubeu by Amy

    Un tort de efect dar cu un mare dezavantaj la pregatirea lui, raman foarte multe vase de spalat in urma (noroc cu masina de spalat vase) dar merita incercat este bun-n-n-n bun-n-n .... In speranta ca nu v-am taiat elanul hai sa va spun cum l-am preparat.

20 mar. 2013

Fursecuri " Pricomigdale "

  De ceva timp tot cautam o reteta de "pricomigdale" cand in cele din urma am gasit dar am schimbat putin ingredientele din cauza caloriilor "batale vina" :(((  dar care au iesit foarte bine si destul de dulci si cu mai putin zahar.

19 mar. 2013

Snitel By Ami

    Deoarece nu prea mancam snitele traditionale prajite in ulei, am cautat o reteta care sa ne satisfaca culinar, adica sa fie gustul cat mai apropiat de cel prajit in ulei dar in acelasi timp sa fie cat mai sanatos. Sper sa va placa modul in care am preparat acest snitel.

16 mar. 2013

Piept de curcan cu rosii

  Curcanul are o carne foarte sanatoasa si gustoasa si se prepara aproape singura :))) va recomand pieptul de curcan, merita incercat. Daca nu aveti se poate inlocui cu piept de pui.

13 mar. 2013

Tort de gris cu lapte



    Grisul cu lapte este desertul copilariei, reteta este cunoscuta de toata lumea doar ca eu am mai adaugat cateva ingrediente si putina imaginatie. Sper sa va placa aceasta reteta foarte veche si simpla dar care poate fi readusa la viata si dusa la un alt nivel.

8 mar. 2013

Briose dospite

   Astazi de 8 martie m-am gandit sa pregatesc ceva mai deosebit pentru noi femeile. Idea mi-a venit cand am navigat pe net si am dat de o poza foarte interesanta, un fel de briose rasucite si mi-am spus ca trebuie incercat acest mod de preparare. Reteta buna de cozonac aveam doar ca trebuia modificata  forma finala asadar iata ce a iesit.

6 mar. 2013

Briose cu visine " Muffin cu visine "

   Aceasta reteta este incercarea mea de a face un desert dulce si sanatos in acelasi timp pentru care am folosit fructoza ca inlocuitor de zahar. Muffins sunt unele din deserturile mele cele mai indragite atat ca gust cat si ca preparare. Aceasta retete este una facuta special pentru sotul meu care adora ciocolata indiferent de culoare ca atare aceasta reteta contine multa cacao.