16 nov. 2013

Tort "Sacher"



" Sachertorte" este un deliciu austriac cu multa ciocolata :) mai exacta este emblema Vienei, adica o bomba calorica, deci pentru mine o felie minuscula si una serioasa pentru amatori de ciocalata :) iata si reteta.

Ingrediente pentru tava 26 cm :
- 200 gr unt
- 150 gr zahar
- 200 gr ciocolata neagra topita
- 5 oua
- 80 gr faina
- 50 gr migdale
- 1 / 2 pastaie de vanilie

Ingrediente crema :
- gem de caise

Ingrediente pentru glazura :
- 75 gr ciocolata neagra
- 150 ml frisca
- 25 gr unt

Prepararea blatului :
- topim ciocolata si untul apoi se lasa la racit .
- galbenusele se bat cu 50 gr zahar si vanilia apoi se amesteca cu ciocolata si untul topite dar racite .
- albusele se bat spuma cu 100 gr zahar adaugat treptat si se amesteca cu crema de mai sus incet si se adauga faina amestecata cu migdalele in ploaie.
- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30 - 40 minute, sau pana trece testul scobitori apoi se lasa la racit de azi pana maine (altfel se rupe).

Montarea :
- blaturile se taie în doua si se ung cu gemul de caise (puteti pun cat vreti) apoi se pune si celalalt blat peste.

Glazura:
- topim pe bain-mari ciocolata, frisca si untul apoi se toarna peste tort

Ornarea :
- eu am topit ciocolata si am scris "Sacher"pe fiecare felie.

Pofta buna !!!




















Niciun comentariu: