31 aug. 2013

Lapte de pasare


   Este un desert al copilariei pe care bunica mea il facea cand mergeam la ea in vacanta la tara, perioada in care eu cu sora mea ne bucuram de un desert foarte bun si eram nerabdatoare sa-l savuram. Iata si reteta.

Ingrediente 4 portii :
- 1,2 l lapte
- 5 - 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 1/4 pastaie de vanilie (sau 2 plicuri de zahar vanilat)

Prepararea :
- se pune la fiert 1 litru de lapte cu vanilia.
- albusele se bat spuma cu 3 linguri de zahar apoi se fac niste norisori cu lingura care se fierb in lapte (unul cate unul ) cam un minut si apoi se intoarc cu grija si se mai fierb cateva secunde apoi se scot pe un platou cu spumiera si se lasa deoparte.
-  untr-un castronel se pune galbenusele si 3 linguri de zahar si se mixeaza pana la albirea galbenusurilor apoi cu grija se pun peste lapte amestecand sa nu se formeze cocoloase si  le fierbem amestecand cu telul.
- crema rezultata se distribuie in farfurie si se pun norisori deasupra dupa care se servește rece si cu pofta.

Pofta buna !!!










Niciun comentariu: