30 aug. 2013

Cheese Cake cu gem de Afine

   Un tort foarte usor, racoros si gustos si bine inteles fara coacere deci numa buna de facut pe canicula.

Ingrediente crusta:
- 350 gr  biscuiti zdrobiti
- 160 gr unt topit
- 70 gr zahar praf

Ingrediente crema:
- 350 gr branza ricotta
- 60 gr zahar praf
- 350 ml lapte condensat
- 5 gr gelatina
- 200 ml frisca
- 200 ml gem de afine

Prepararea cremei :
- biscuitii se zdrobesc (eu am folosit petit-beurre) apoi se amesteca cu untul topit si zaharul si se pune în tava apasat cu lingura apoi se lasa la rece pana facem crema.

Prepararea cremei:
- peste gelatina se pune 100 ml apa si se lasa deoparte apoi se pune peste laptele condensat care este incalzit dar aveti grija sa nu fiarba si se lasa la racit.
- peste compozitia de mai sus se pune branza ricotta, zaharul si se amesteca bine apoi se înglobeaza cu grija si frisca batuta spuma.

Ornarea:
- crema se pune în tava peste biscuiti apoi cu o lingura se pun moturi de gem din loc in loc apoi se pune toping de fructe si cu un cutit se traseaza lini spre centru si se lasa la racit in frigider pentru 3 - 4 ore.

Pofta buna !!!















Niciun comentariu: