4 iun. 2013

Gem de Capsuni fara conservant By Ami

     Nimic nu se compara cu gemul de capsuni facut in casa de aceea eu va arat o reteta foarte simpla si gustoasa, zic eu si bineinteles fara conservanti.



Ingrediente pentru 10 borcane de 300 ml :
- 5 kg casuni
- 1,250 kg zahar
- 5 gr sare de lamaie

Prepararea :
- capsunele se spala si se curata de codita apoi se pun intr-o oala incapatoare peste care se pune zaharul
- se fierbe la foc potrivit amestecand cu lingura de lemn avand grija sa nu se prinda de fundul oalei.



- gemul se fierbe cam o ora si jumatate sau chiar 2 ore dar inainte de a fi luat de pe foc cu 15 minute adaugam sarea de lamaie.

 spalam borcanele apoi la pune in cuptor la stelelizat la 130 grade 30 minute



- gemul asa fierbinete se pune in borcane, apoi borcanul se inchide si se pune cu fundul in sus pentru sigilare.


- borcanele le punem in tava si le acoperim cu un prosop ud si le tinem in cuptor la 120 grade  20 minute, apoi stingem focul si le lasam asa pana se racesc .


- dupa racire le etichetam si le depozitam .








Niciun comentariu: