17 apr. 2013

Painici rustice cu lamaie si seminte

    De aproximativ 2 ani in coace de cand am masina de facut paine nu am mai cumparat paine decat foarte rar eventual cand am uitat sa pun de paine sau am gresit ingredientele cu capul in nori fiind.
Deci fac foarte des paine, covrigi, painici etc.
Iata o reteta numa buna de mic dejun de duminica.


Ingrediente 4 bucati:
- 500 gr faina neagra
- 300 ml apa calduta
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura de seminte de susan
- 1 lingura de seminte de mac
- 1 lingura de seminte de in
- 25 gr drojdie
- 1 lingura de sare
- lapte optional
- curcumma optional

Prepararea :
- ca de obicei folosesc masina de paine dar se poate face si clasic -:)))
- drojdia se desface in apa calduta apoi se pune zaharul, uleiul, faina, zeama de lamaie, semintele si sarea si se framanta, apoi se lasa la dospit in loc fara curenti de aer sau in cuva de la masina de paine.
- dupa dospire se imparte coca in 4 bucati egale si cu cutitul se cresteaza si se pun seminte in crestatura apoi se mai lasa la dospit.
- painicile se coc in cuptorul incins la 170 grade cam 20-30 minute, daca doriti ca si coaja sa fie moale se unge cu lapte amestecat cu curcumma si se mai lasa 5 minute in cuptor.

Pofta buna !!!














Niciun comentariu: