25 feb. 2013

Piept de curcan cu mustar dijon

    Consumata destul de des carnea de curcan la mine in casa va propun aceasta reteta. Nefiind printre alimentele traditionale romanesti carnea de curcan este tot mai gatita la noi in tara pentru ca este gustoasa, satioasa, dietetica si este foarte importanta pentru sanatatea noastra.

Ingrediente :
- 1 kg piept curcan
- 2 linguri mustar dijon cu seminte
- 1 lingura miere de albine
- piper proaspat macinat
- 3 catei usturoi
- 2 frunze de dafin
- sare de mare
Prepararea:
- intr-un bol punem mustarul, mierea, piperul, usturoiul pisat si frunzele de dafin rupte si le amestecam toate impreuna pana ce se omogenizeaza rezultand un bait
- punem carnea in bait amestecand carnea apoi acoperim bolu cu folie si o lasam la rece cateva ore.
- saram carnea si o punem intr-o tava si o acoperim cu folie apoi o punem in cuptorul incins la 180 grade cam o ora
- dupa aceea luam folia si mai lasam carnea sa stea pana se rumeneste putin
- scoatem carnea din cuptor si o acoperim cu folia sa stea cam 30 minute apoi o portionam.

Servirea :
- carnea alaturi de napi, dovleac si sos de mustar este un deliciu dar se poate servi si cu orice alta garnitura in functie de gusturi sau de ce aveti pe acasa.

Pofta buna !!!












Niciun comentariu: