5 feb. 2013

Biscuiti "Nasturasi"

   Aceasta idee de biscuiti in forma de nasturi mi-a venit cand am primit o poza de la una din prietenele mele din Germania de care mie foarte dor iar prin aceasta cale doresc sa le dedic reteta tuturor prietenilor pe care ii am in afara Romaniei de care mie dor.

Ingrediente pentru 40-50 bucati.
- 200 gr margarina
- 100 gr migdale macinate
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 300 gr faina
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita esenta de migdale
-1 lingurita anason stelar macinat
-1 lingurita cardamom macinat
Prepararea:
- intr-un castron se amesteca zaharul cu margarina apoi se pun ouale unul cate unul si amestecam bine de tot
- dupa aceea se pune faina amestecata cu praful de copt, migdalele, anasonul, cardamomul si esenta de migdale si se pun la rece pentru 2-3 ore.
- apoi intindem coca pe blatul de lucru cu grija pentru ca se lipeste apoi scoatem cu o forma rotunda niste discuri care se pune in tava de copt
- pe urma cu o forma mai mica se apasa ca sa se faca santul nasturelui apoi cu un betisor se fac 4 gauri.
- nasturasii se coc in cuptorul incins la 195 grade pentru 15-20 minute.

     Dupa racire se depoziteaza intr-o cutie de metal inchisa.

     Servirea se face ca atare sau la o cafeluta sau cu un gem de sezon ( portocale sau kiwi )
    












Niciun comentariu: