28 ian. 2013

Trandafirasi cu gem de prune

Este o reteta pe care o fac ori de cate ori am pofta de niste cornulete cu gem dar pentru o nota mai speciala l-am facut in forma de trandafirasi, iata si reteta.

Ingrediente:
-900 gr faina
-200 gr untura
-100 gr unt sau margarina
-1 galbenus
-50 gr zahar praf
-200 ml apa
-1 praf de copt
-lamaie
-sare
-esenta de vanilie opţional
-gem de prune
Prepararea:
- intr-un castron se pune faina si se face o adancitura in care punem untura, untul, galbenusul, zaharul, apa, sarea, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si putina coaja apoi esenta de vanilie si se amesteca bine toata compozitia pana se formeaza o coca care se pune la rece 2-3 ore.
-coca se inparte in 4 si se intinde pe planseta cu sucitorul (atentie in  tot acest timp coca ramasa se tine la rece) apoi se scot cu forma niste discuri care se cresteaza cu un cutit in patru parti dar mijlocul sa fie intacta unde se pune gemul si se aduna colturile in jurul gemului, apoi se aseaza in tava si se coc la 180 de grade timp de 30 - 40 minute.
Servirea:
- trandafirasi se pudreaza cu zahar praf cand sant inca calzi.

Pofta buna !!!











Niciun comentariu: