7 ian. 2013

Tort de branza

Este un tort dedicat pentru toti cei care astazi sarbatoresc astazi sfantul Ion si le urez " La multi ani"
Ingrediente:

-250 gr branza dulce
- 5 oua
- 2 budinci de lamaie
- 150 gr zahar
- 60 gr ciocolata
- 2 linguri cacao
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 600 ml suc sprite
- coaja de lamaie
- esenta de vanile

Prepararea:
- intr-un castron se pune pe rand branza, 2 galbenuse, 20 gr din praful de budinca, 90 gr de zahar, coaja de lamaie si esenta de vanilie apoi se amesteca toate si se pun intr-o tava tapetata cu hartie
- apoi le bagam la cuptor pentru 5 minute la 170 grade.
- intr-un alt castron se amesteca ciocolata topita, ouale intregi, albusele, 60 gr zahar apoi faina amestecatata cu praful de copt si cacao si se pune peste branza
- apoi se pune la cuptor la 170 grade cam 50 minute sau pana trece testul scobitori apoi se lasa la raci si se intoarce cu grija.
Glazura:
- budinca se prepara dupa instrucţiunile de pe ambalaj dar in loc de lapte se pune suc apoi se lasa putin la racit dupa care se orneaza tortul.
- eu am mai pus si niste jeleuri si frunze.
Pofta buna !!!








Niciun comentariu: