24 dec. 2012

Choux (aluat oparit sau ecler)

Ingrediente pentru eclere:
- 50 gr zahar tos
- 250 gr margarina
- 6 oua
- 500 ml apa
- 350 gr faina
- sare

Prepararea:
- se pune la fiert apa, zaharul, sarea si margarina iar cand margarina sa topit stingem focul si punem faina toata deodata si amestecam bine sa nu ramana cocoloase apoi lasam coca sa ajunga la temperatura cameri si punem pe rând ouale amestecând bine dupa fiecare ou.
- din coca rezultata scoatem cu lingura sau punga de ornat gramajoare si le aranjam in tava cu spatiu intre ele (ca vor creste) si le coacem in cuptorul incins 200 grade.
- dupa coacere eclerele se taie in doua dar nu de tot si se umplu cu crema.
Ingrediente crema:
- 2 oua
- 800 ml lapte
- 8 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 budinca de vanilie
- esenta de vanilie
Prepararea cremei:
- separam ouale, peste galbenuse se pun 4 linguri de zahar, faina, budinca, esenta si putin lapte si se amesteca sa nu ramana cocoloase apoi se pune si restul de lapte si se fierbe amestecând sa nu se prinda apoi se stinge focul.
- albusele se bat spuma cu zaharul si se amesteca cu crema de mai sus si cu o lingura se umplu eclerele.
Pofta buna !!!






Niciun comentariu: