5 nov. 2012

Tort "Dita"

Reteta este de la o prietena foarte buna Dita multumesc inca o data si pupici.
Ingrediente blat:
- 6 albusuri
- 180 gr alune taiata si prajita
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt

Prepararea blatului:
- albusurile se bat spuma cu zaharul.
- faina, cacaua, alunele si prafu de copt se amasteca cu compozitia de mai sus si se coace la 180 grade 30 minute sau pana trece testul scobitorii.
Ingrediente crema:
- 6 galbenusuri
- 2 linguri lapte
- 9 linguri zahar praf
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 gr unt( margarina)
Prepararea cremei:
- toate ingredientele se bat pe aburi pana ce se ingroasa si pe urma se lasa la racit.
- untul se bate spuma si se pune treptat in crema racita apoi se orneaza.
Este o prajitura foarte buna. Te lingi pe degete zau,!!!










Niciun comentariu: