8 oct. 2012

Chiftelute fierte in sos de rosii




Ingrediente:
- 500 gr carne tocata amestec (vita si porc)
- 1 cutie de rosii decojite in suc
- 200 ml bulion
- 2 linguri pezmet
- o ceapa
- 2 linguri baza de mancare
-1 lingura fulgi de usturoi
-1 lingurita zahar
- fulgi de chili
- sare de mare
- piper proaspat macinat
- busuioc verde

Prepararea chiftelutelor:
- carnea se amesteca cu pezmetul, piperul, sarea, fulgii de usturoi, fulgii de chili, ceapa curatata si data pe razatoare, busuiocul tocat marunt, baza de mancare si se modeleaza mici chiftelute.
Prepararea sosului:
- se amesteca bulionul si conserva de rosii apoi se asezoneaza cu sare, piper, zahar iar cand a inceput sa fiarba se adauga si chiftelutele si le amestecam impreuna
- se fierb aproximativ 30 minute si se amesteca din cand in cand sa nu se prinda
Servirea:
- eu le-am servit cu paste (gnocchetti) dar se poate si cu piure de cartofi.














Niciun comentariu: